U izdanju Otvorene knjige upravo je objavljen drugi deo književnog serijala Severna kapija. U pitanju je roman Glasovi u tami mladog autora Danijela Jovanovića.

O knjizi: Stara kapija, skrivena duboko unutar planinske šume, se ponovo otvara. Ovoga puta zlo ne ostaje samo sa druge strane već se tiho, poput nevidljive pošasti, širi po školskom imanju i čitavoj planini. Uprkos nadama da će ova školska godina proteći u bezbednoj atmosferi, Suzana i njeni prijatelji bivaju uvučeni u misteriju o kakvoj nisu mogli ni da sanjaju. Prošlost još uvek nije ispričala svoju priču do kraja.

Suzana će morati da donese teške odluke ne bi li sebe i svoje prijatelje iščupala iz kandži tame koja ih sa svih strana pritiska. Može li u tome uspeti čak iako se među njima krije izdajnik?

Nastavak Severne kapije donosi nam šapate glasova u tami od kojih se ne može pobeći. Samo najhrabriji nastaviće avanturu.

O autoru: Danijel Jovanović rodom je iz Kušiljeva, pored Svilajnca. Osnovne studije završio je na Filološko – umetničkom fakultetu u Kragujevcu, a master studije na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Po struci je diplomirani filolog hispanista, a danas živi i radi u Beogradu.

Svoj prvi roman u serijalu Severna kapija objavio je 2015. godine u okviru društva za afirmaciju kulture Presing. Roman je pobrao brojne simpatije publike i njegov prvi tiraž rasprodao se za svega nekoliko meseci. Rukopis Severna kapija: Duhovi prošlosti je pre svog prvog izdanja ušao u uži izbor za nagradu Mali Nemo, kao i konkursa za najbolji neobjavljeni roman izdavačke kuće Arte. Knjiga je 2016. doživela i svoje ilustrovano izdanje pod pečatom izdavačke kuće Vrane.

Ovaj mladi pisac dobitnik je i nagrade za najbolji prevod na takmičenju organizovanom od strane Španske ambasade u Beogradu. Završio je kurs kreativnog pisanja Kreativne sinergije i vredno radi na nastavcima sage o Severnoj kapiji.

Comments

comments

Related Posts