“Dobrodošli u Srbiju” – 350. izvođenje


Predstava “Dobrodošli u Srbiju” Dragana Jovanovića, autora teksta i nosioca glavne uloge, biće 350. put izvedena sutra u Zvezdara teatru, najavilo je to pozorište.

“Dobrodošli u Srbiju” jedna je od najtraženijih predstava Zvezdara teatra za koju interesovanje publike ne prestaje ni nakon 11 godina od premijere.

Broj gledalaca bliži se cifri od 95.000, a popunjenost sale je čak 95 posto, ističu iz pozorišta. Dragan Jovanović, čuven po svom jedinstvenom, duhovitom i karakterističnom scenskom izrazu, kao vlasnik agencije vodi putnike (publiku) na nesvakidašnje putovanje kroz Srbiju, a goste dočekuje u maniru pravog dobrog domaćina.

Ekipu predstave pored Jovanovića čine i Anđela Jovanović, Nina Nešković, Bojana Matović, Anđelka Simović, Aleksandra Sekulić, Milica Miletić i Jovana Ćirić.

Važan deo predstave čine i video radovi, a filmske uloge odigrali su Rade Marković, Dejan Matić, Branka Pujić, Ivan Isailović, Milica Usanović, Milica Mandić i Jasmina Stoiljković.

Za ulogu u ovoj predstavi Jovanoviću je dodeljena nagrada za najbolje glumačko ostvarenje večeri na festivalu “Nušićevi dani” u Smederevu 2007. godine. Predstava “Dobrodošli u Srbiju” biće na repertaoru 5. i 12. juna, a ulaznice su u prodaji.

Izvor: b92


PROČITAJTE I OVO:  "Kralj Ibi" u Domu kulture „Studentski grad“