Dimo Dimov iz Bugarske dobitnik četvrtog “Zoranovog brka”


Posle skoro jedne decenije zaječarskoj publici su se na 25. “Danima Zorana Radmilovića” predstavili glumci teatra “Račo Stanojev” iz Grabova u Bugarskoj.

Čast da se okiti “Zoranovim brkom” kao najbolji glumac u plejadi bravuroznih tumačenja, pripala je Dimu Domovom.

– Prijatno sam iznenađen, nisam očekivao ovu nagradu – iskreno je rekao bugarski glumac.

Jezička barijera nije predstavljala prepreku za publiku u Zaječaru, a dokaz da je predstava “Jedan Džekson viška” izazvala veliko interesovanje je dupke puna sala, ali i gromoglasan aplauz na kraju predstave.

– Publika u Zaječaru je divna, srećan sam što imam priliku da nastupam ovde. Oni osećaju pozorište, imaju posebnu energiju koju šalju ka nama na sceni – rekao je Dimov.

Gostovanje teatra “Račo Stanojev” iz Grabova nastavak je saradnje dva pozorišta iz komšijskih država, nakon prvog gostovanja ovog pozorišta 2004. godine na Zoranovim danima.

– Srećna sam što smo ponovo u Zaječaru. Ovo je nastavak naše saradnje posle dugo godine. Potrudićemo se uzvratimo divno gostoprimstvo, kada će zaječarsko pozorište nastupati na Međunarodnom pozorišnom festivalu u Bugarskoj – rekla je Nevena Miteva, reditelj predstave koju su bugarski glumci izveli u zaječaru, ali i upravnik gostujućeg teatra iz Grabova.

Nakon gostovanja bugarskih glumaca, u Zaječar će pete večeri festivala nastupati Narodno pozorište Republike Srpske iz Banja Luke. Glumci banjalučkog pozorišta izvešće predstavu “Sinovi umiru prvi” po tekstu Mate Matišića, a u režiji Marka Misirača.

Izvor: Blic


PROČITAJTE I OVO:  Bogat program predstojećeg 15. Kondenza