Jedna od trenutno najčitanijih knjiga u svetu “Devojka iz voza” (Girl On The Train) Pole Hokins odnedavno se može naći i u domaćim knjižarama u izdanju izdavačke kuće Vulkan izdavaštvo.

Glavna junakinja ovog trilera je Rejčel, koja svakog dana putuje istim vozom i prolazi pored kuće u kojoj je nekada živela, prisećajući se života koji je nepovratno izgubila. U mnoštvu ušuškanih prigradskih domova, pogled joj iznova luta do jednog u kome živi dvoje mladih, lepih i naizgled srećno zaljubljenih supružnika. Međutim, stvarnost je daleko od te idilične slike, a Rejčel će ubrzo saznati šta se krije iza zatvorenih vrata savršenog doma. Kada se u mirnom naselju dogodi zločin, Rejčel će shvatiti da je uključena u njega više nego što je i sama svesna. Rešena da otkrije istinu, moraće da se suoči sa sopstvenim demonima…

Pola Hokins, koju su već počeli da porede sa Hičkokom,rođena je i odrasla u Zimbabveu. U Londonu živi od 1989. godine. Obrazovala se u Parizu, Briselu i Oksfordu i studirala uporedo političke nauke, ekonomiju i filozofiju. Pre nego što je počela da piše, dugo godina bavila se novinarstvom.

Koliku je pažnju izazvao ovaj prvenac Hokins govori i podatak da je samo dve nedelje po njegovom objavljivanju studio “Dreamworks” počeo pregovore za adaptaciju knjige u film.

Izvor: Danas

Comments

comments

Related Posts