Detektivski roman o snazi drugarstva


„Zov vode“ Aleksandra Saše Obradovića sjajna je avantura koja odlično obasjava tanane psihološke odnose između dece i roditelja, ali i izuzetan detektivski roman za mlade koji pokazuje da bez prijateljstva nema ni istinskog sazrevanja ni uspeha u životu.

Sergej Nedeljković je učenik osmog razreda osnovne škole i mašta da jednog dana bude najveći detektiv na svetu. Njegovi najbolji drugari su Milica, odličan poznavalac društvenih mreža, i Stefan, koji obožava igrice, ali u školu stiže novi učenik Mirko. On je povučen i obazriv, i tek kad stekne poverenje u naše junake, priznaće im da ima brata blizanca, koji nije obično dete. A sve će se preokrenuti kada Mirkov brat – nestane!

Prema rečima autora, „’Zov vode’ nastao je iz potrebe da se originalnom serijalu krimi priča ’Rulet srca i druge misterije’ vratim nakon nekoliko godina pauze, ali sada obogaćen roditeljskim iskustvom i sa željom da se u formi detektivskog romana pozabavim jednom društveno angažovanom temom kao što je autizam. Od samog početka svoje literarne avanture, sa posebnim užitkom pišem za najmlađe, doživljavajući ih kao najiskreniji i najvažniji sud, i uz svjesnost da oni predstavljaju glavni potencijal za svjetliju i bolju budućnost. Prelaskom iz forme kratke priče u roman, nadam se da otvaram novo poglavlje u svom stvaralaštvu, te da će ovo biti prva u nizu avantura Sergeja Nedeljkovića i njegovih drugara.“

Aleksandar Saša Obradović je specijalista epidemiologije u Institutu za javno zdravlje Crne Gore. Doktorand je epidemiologije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Objavio je nekoliko knjiga priča i višestruko nagrađivan na međunarodnim festivalima. Autor je bloga Rulet srca i druge misterije na kom se nalaze krimi priče o avanturama izmišljenog forenzičkog psihijatra.

„Zov vode“ možete pronaći od srede 5. jula u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.