Dejan Cukić i Zoran Janković o romanu “Dejzi Džouns i Šestorka”


Lagunin književni klub nastavlja svoja okupljanja u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC. Prvog petka u novembru, 5. novembra od 18 sati održaće se osamdeset i prva tribina posvećena knjizi Tejlor Dženkins Rid „Dejzi Džouns i Šestorka“.

O ovom očaravajućem romanu o vrtoglavom uspehu legendarnog rok sastava iz sedamdesetih godina 20. veka govoriće muzičar, rok novinar i književni prevodilac Dejan Cukić i književni i filmski kritičar Zoran Janković.

Svi znaju za Dejzi Džouns i Šestorku, ali niko ne zna zašto su se razišli na samom vrhuncu njihove popularnosti… do sada.

Dejzi je devojka koja krajem šezdesetih stiže u Los Anđeles, krišom ulazi u klubove na Sanset stripu, spava s rok zvezdama i sanja da peva u klubu Viski. Iako je seksa i droge bilo u izobilju, najveće uzbuđenje donosi joj rokenrol. Kad bude napunila dvadeset godina, njen glas će postati prepoznatljiv, a zbog njene lepote ljudi će gubiti glavu.

Biće prepoznatljiva i Šestorka, bend koji predvodi Bili Dan. Uoči njihove prve turneje njegova devojka Kamila saznaće da je trudna. Pod teretom iznenadne slave i očinstva, Biliju će na turneji stvari izmaći kontroli.

Dejzi i Biliju putevi će se ukrstiti kad njihov producent shvati da je najbrži put do neverovatnog uspeha spojiti ovo dvoje talentovanih muzičara. Ono što će uslediti postaće legenda.

Kako je ona nastala, opisano je u ovom nezaboravnom romanu o jednom od najvećih bendova sedamdesetih godina 20. veka.

Roman „Dejzi Džouns i Šestorka“ je na popustu od 30% do 5. novembra u knjižarama Delfi, na sajtu laguna.rs i u Laguninom klubu čitalaca u Resavskoj 33.


ČITAJTE  „Moj život s Begbedeom“ Biljane Willimon