DC osveženje u izdanju Darkwooda


Kao što nam je i obećano, izdavačka kuća Darkwood spremila je fantastična izdanja DC Comics-a. Kultni stripovi o Betmenu već se nalaze u prodaji u striparnicama Darkwood, Alan Ford i Čarobna Šuma, ali i u svim bolje snabdevenim knjižarama. Grafičke novele Džoker, Betmen Vampir i Crno i Belo 2 sadrže ne baš uobičajene priče o Gotamu, njegovim stanovnicima i Mračnom Vitezu, ali verujemo da će svako od ovih izdanja pronaći adekvatnu čitalačku publiku. Kakvo bismo vam ih što bolje približili, spremili smo kratke sinopsise i slike svakog od izdanja. Verujemo da će vam to olakšati izbor, mada kada je DC u pitanju, najbolje je jednostavno nabaviti sve, jer Betmena na polici nikad dosta.

CRNO I BELO 2

crnobelo500

U pitanju je nastavak ranijeg izdanja koji i sada okuplja fantastične scenariste i crtače. Prošlog puta su to bili Miler, Gejmen i Kjubert, a sada imate priliku da pogledate kako Mračnog Viteza vide Voren Elis, Pol Dini, Kris Klermont. Dakle, Betmen, Gotam, više kratkih, ali neverovatnih priča. Prosto – Crno i Belo!

DŽOKER

601175-590797_49_super

Princ kriminala je pušten na slobodu. Niko ne zna kako i iz kog razloga, ali Džoker je slobodno išetao kroz kapiju Arkama. Iako ima, hm, ”prirodan” osmeh na licu, zapravo uopšte nije srećan. Niko nije očekivao njegov povratak na ulice Gotama, pa su kolege kriminalci iseckali njegovo parče kolača i prodali ga, misleći da je zauvek ispao iz igre. A Džoker se, kao po običaju, ne predaje lako, ali da bi povratio ono što mu pripada, moraće da podnese žrtvu kakvu do sada nije podneo.

BETMEN VAMPIR

tumblr_nla8ipWRgg1u7pevso1_1280

Ova grafička novela sadrži originalne naslove Betmen i Drakula, Krvava oluja i Grimizna izmaglica. Izdanje sadrži i odličan predgovor Erika Van Lustbadera u kojem on razmatra da li je Drakula Brema Stokera igrao neku ulogu u stvaranju Betmena. Kako on sam piše ”Gotam prosto deluje zreo za gospodara Vampira. Ta mračna i štrokava urbana močvara pretvorila se u košmarni, naizgled bespovratno propali svet nalik na naše brojne postmoderne gradske pejzaže koje naseljavaju teturajući untermenschen.” A da li je Gotam mesto za jednog ovakvog krvopiju, da slobodno kažemo, pa, prosudite sami.

PROČITAJTE I OVO:  Umetnik svakodnevni život već pet godina pretvara u strip

Izvor: Happy Novi Sad