Predsednik Srbije Tomislav Nikolić učestvovaće danas na centralnoj manifestaciji povodom obeležavanja Dana Narodne biblioteke Srbije i Nacionalnog dana knjige.

Predsednik Nikolić, pokrovitelj Narodne biblioteke Srbije, obratiće se prisutnima i svečano uručiti Nacionalnu nagradu u oblasti bibliotekarstva “Janko Šafarik”, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Narodna biblioteka Srbije, povodom obeležavanja srpskog praznika knjige, organizovala je akciju izgradnje “Piramide od knjiga” za biblioteke širom Srbije sa najsiromašnijim fondovima.

Prvu knjigu položiće predsednik Nikolić. Akcija počinje u 11 sati ispred Amfiteatra Narodne biblioteke Srbije i trajaće do obeležavanja Svetskog dana knjige, 23. aprila, navedeno je u saopštenju.

Iz Narodne biblioteke Srbije, koja je osnovana 28. februara 1832. godine u Beogradu, najavljeno je da će povodom Dana Narodne biblioteke Srbije i Nacionalnog dana knjige biti uručena i Nagrada za najbolju knjigu u mreži javnih biblioteka Srbije za 2014. godinu.

Povodom 100-godišnjice smrti političira, diplomate, filologa, istoričara i bibliotekara Stojana Novakovića, u specijalnoj vitrini na prvom spratu biće izložena neka od najznačajnijih Novakovićevih dela iz fonda nacionalne biblioteke, navodi se u saopštenju.

Narodna biblioteka Srbije pozvala je i ove godine građane da podrže akciju izgradnje “Piramide od knjiga“ za pomoć fondovima biblioteka u Srbiji.

U saradnji sa Udruženjem izdavača i knjižara Srbije, nacionalna biblioteka ponudiće svojim novim korisnicima 50 odsto popusta za nove članske karte ukoliko kupe knjige 27. ili 28. februara u knjižarama Službeni glasnik, Zavod za udžbenike, Delfi, Laguna, Vulkan, Evro Ðunti, Stilos, Dereta, Dobra knjiga, Čarobna šuma i Kreativni centar.

Izvor: Tanjug


ČITAJTE  Predstavljanje knjige pesama Vojislava Karanovića

Leave a Reply

Your email address will not be published.