Jedan od najvećih mačo muškaraca u istoriji čovečanstva u stvari je odrastao kao devojčica.

Ernest Hemingvej je zasigurno muškarac, i to kakav, ali njegova majka Grejs izgleda je imala čudnu tendenciju da njega i njegovu stariju sestru odgaja kao sestre bliznakinje. Barem tako pokazuju skoro objavljene fotografije iz detinjstva čuvenog pisca.

650103_ernest08-foto-jfk-library_ff

Ideja da je autor čuvenih knjiga “Starac i more” i “Sunce se ponovo rađa” odgajan kao žensko već je bila pomenuta u javnosti. Tačnije, njegova sestra “bliznakinja” Marselin jedom je otkrila ovo u prepričavanjima svog odrastanja.

Ipak, njegova druga sestra Sani oduvek je to poricala.

Međutim, sada su se pojavile fotografije koje izgleda potrkepljuju Marselinu priču.

650101_ernest06-foto-jfk-library_f

Ove fotografije, koje se mogu videti na sajtu JFK biblioteke, prikazuju Hemingveja poznatog kao “Papa” u raznoj ženskoj odeći koja je u skladu sa odevanjem njegove starije sestre.

Marselin je u svojim memoarima tvrdila da je njihova majka žarko želela blizance, ali je umesto toga dobila nju i njenog brata Ernesta u razmaku od 18 meseci.

650099_ernest04-foto-jfk-library_f

 

Ipak, Grejs je Marselin i Ernersta odlučila da odgaja kao blizance, a deblji kraj izvukao je slavni pisac koji je postao “žensko”.

Pored odeće, majka je svojoj deci pravila i vrlo slične frizure.

650097_ernest02-foto-jfk-library_f

Brat i sestra su navodno spavali i u kolevkama za blizance i igrali se istim igračkama, a Grejs je namerno odložila polazak svoje ćerke u školu za godinu dana kako bi ona i brat mogli da je pohađaju u isto vreme, prenosi “Los Anđeles tajms”.

Sve ovo se navodno dešavalo dok Ernest nije napunio pet godina.

650098_ernest03-foto-jfk-library_f

 

Pojedini istoričari kažu da to nije bila “velika stvar” – na početku veka, dečake su često oblačili kao devojčice zbog velike popularnosti knjige “Little Lord Fauntelroy”.

 

Pa ipak, Hemingvejev biograf Kenet Šujler Lin kaže da je Grejsina sklonost da decu različitog uzratsa i pola odgaja kao blizance bila nenormalna.

 

Književni stručnjaci kažu da je Hemingvejeva muškost i razvijensot muskulature verovatno proizašla iz pobune protiv majke i njenih čudnih sklonosti.

650096_ernest01-foto-jfk-library_ff

 

 

Ne iznenađuje i što je pisac imao zategnute odnose sa majkom, a jednom je navodno pretio i da će je ostaviti bez novca ukoliko bude otkrivala tajne iz detinjstva.

 

Nobelovac je bio ratni dopisnik i fanatik borbi s bikovima koji se ženio četiri puta.

650100_ernest05-foto-jfk-library_ff

 

Njegovo treće dete Gregori je navodno bilo transseksualac što je očigledno razjarilo slavnog pisca koji je u 61. godini počinio samoubistvo.

Izvor: Blic

Comments

comments

Related Posts