U nedelju, 26. 5. od 18 časova u Poletu (Cetinjska 15) poetskim programom Čista poezija! svoje stvaralaštvo predstaviće četvoro mladih pesnika – Dabetić Ivan, Stefan TićMi, Radmila Petrović i Stefan Stanojević.

Evo šta bi trebalo da znate o njima pre nego što ih čujete:

Radmila Petrović ima dvadeset i dve godine. Odrasla je u selu Stupčevići kod Arilja. Studira na Ekonomskom fakultetu. Laureat je Limskih večeri poezije i poetskog konkursa Desanka Maksimović. Objavila je dve zbirke pesama.

Stefan Stanojević, iz Pančeva. Apsolvent srpske književnosti. Objavljen na više internet portala, u onlajn i fizičkim izdanjima časopisa, u zbornicima. Od 2015. vratio učestala čitanja poezije u svom gradu, kojih nije bilo od 2003. godine. Od januara 2018. uređuje jedini književni serijal u Pančevu Punchtown poetry u klubu Štab Pogon. Član udruženja pisaca grada Pančeva, radio kao nastavnik na zameni u srednjim školama. Mladi Atlas njegova je jedina objavljena knjiga poezije.

Stefan tićMi, pisac za decu i odrasle. Autor je zbirke pesama U’vatile me lutke i romana Ja sam Akiko koji je štampan u 16000 primeraka i po kojoj kreće uskoro da se radi kratkometražni animirani film. Šuma šumarum: iza sebe ima dve knjige, a ispred sebe teglu s ajvar i kilo sirenje. U Poletu će čitati poezuju, novonastalu, novoastralnu.

Ivan Dabetić je rođen u Valjevu 9. januara 1990. godine. Studirao u Novom Sadu, živi i radi u Beogradu. Blog Dabetićevo je slučajno napravio i apsolutno ne zna kako da izađe iz tog ludila.

Program Čista poezija! u Poletu zamišljen je sa ciljem da okuplja talentovane pesnike, kako afirmisane, tako i one neafirmisane i spaja ih sa publikom nastavljajući tako da širi umetničko gradsko pesničko jezgro po kome je Polet već prepoznatljiv.

Comments

comments

Related Posts