Četvrtog dana sajma tribine posvećene savremenim piscima


Četvrti dan 61. Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu obeležiće brojne promocije knjiga i tribine posvećene savremenim autorima.

U Hali 2 u 18.00 biće promovisana autobiografija Mihajla Pupina, jednog od najvećih svetskih naučnika našeg doba, nagrađena prestižnom Pulicerovom nagradom.

Na štandu izdavačke kuće “Clio” u 16.00 biće predstavljena knjiga “Rujni zraci severnog Sunca”, češke književnice Markete Hejkalove, koju čitaoci i kolege porede s Jaroslavom Hašekom, piscem humorističko-satiričnog romana “Doživljaji dobrog vojnika Švejka”.

U Hali 3 u 14.00 biće održana tribina “Još jednom o Dilanu i Nobelu”, na kojoj će o Bobu Dilanu i Nobelovoj nagradi za književnost debatovati književnica Vida Ognjenović, pisac i direktor “Geopoetike” Vladislav Bajac, koji je i izdavač Dilanovih knjiga.

Na štandu Eu Info centra u Hali 4 biće održane panel diskusije u 11.00 – “Za jači glas građana: Podrška EU civilnom društvu Srbije”, i u 13.00 – “Može li kultura u Srbiji bez Evrope”.

U 9.00 u Upravnoj zgradi počeće Međunarodna konferencija o kolektivnom ostvarivanju prava nad pisanim i ilustrovanim delima.

Ministar Aleksandar Vulin promovisaće svoju knjigu “Mrak”, u 18.00, u hali 2.

Izdavačka kuća “Pčelica” promovisaće u 11.00 u sali “Janko Veselinović” knjigu “Ludvig Van Mocart” Vesne Aleksić, koja govori o dvojici velikana Volfgangu Amadeusu Mocartu i Ludvigu van Betovenu, o kojima su već ispričane mnoge priče.

U tom romanu autorka je na osnovu stvarnih događaja iz života Mocarta i Betovena izmaštala priču o njihovim detinjstvima, muzičkim karijerama i jedinom susretu.

Izvor: N1info


PROČITAJTE I OVO:  "Proleće se na put sprema" na slovenačkom jeziku