Bookmate krenuo sa radom u Srbiji


Bookmate, servis za čitanje elektronskih knjiga koji povezuje ljubitelje pisane reči širom sveta, zvanično je započeo svoj rad u Srbiji.

Od juče čitaoci u Srbiji imaju pristup Bookmateovom rastućem katalogu od preko 850 hiljada elektronskih knjiga, na dvanaest jezika – uključujući 1500 naslova na srpskom jeziku i 300 hiljada knjiga na engleskom jeziku.

Bookmate je na domaćem tržištu već uspostavio saradnju s najvećim izdavačima, poput Lagune, Vulkana, Čarobne knjige, Znanja, Paladina, Tardisa, Otvorene knjige, Odiseje i drugih, a digitalizacija njihovih više nego brojnih izdanja već je u toku. Pored toga, u ponudi će se ubrzo naći i pojedina elektronska izdanja, takođe na srpskom jeziku, dostupna isključivo na servisu Bookmate.

“ Srbija za nas predstavlja veoma zanimljivo tržište i polaznu tačku za razvoj našeg servisa u ostalim zemljama Balkana ,” rekao je Endru Baev, CEO kompanije Bookmate . “ Uz neke zaista fantastične naslove na srpskom jeziku, kao i sjajne odnose s izdavačima u Srbiji, ubeđeni smo u uspeh servisa Bookmate u vašoj zemlji i radujemo se pružanju novog iskustva čitaocima u Srbiji .”

Nakon što je pokrenuo servis u Srbiji, najjačem tržištu na Balkanu kada je reč o izdavaštvu, Bookmate u narednim mesecima planira i ulazak na hrvatsko tržište, kao i tržišta ostalih zemalja regiona.

Izvor: BIZLife


PROČITAJTE I OVO:  Počeo književni festival "Srpsko pero"