Asteriks stiže na Netfliks


Popularni strip serijal Asteriks trebalo bi da se pripremi da „podmlađen“ uđe u 21. vek. Naime, striming servis Netfliks je najavio da će na osnovu ovog stripa snimiti animiranu seriju.

Strip o malom galskom selu koje se u pedesetoj godini stare ere i dalje odupire rimskim osvajačima obeležio je drugu polovinu minulog veka. Prvi strip o Asteriksu je objavljen, sada davne, 1959. godine u časopisu Pilot. Do sada je objavljeno trideset i osam albuma, koji su prodati u neverovatnih 385 miliona primeraka.

Pročitajte i ovo: Supermen protiv Asteriksa

Netfliks je započeo saradnju za izdavačem ovog stripa i planirano je da premijera serije bude 2023. godine.

Scenario još uvek nije napisan, ali je ideja da se adaptira strip Asteriks i borba glavešina (Asterix and the Big Fight/Le Combat des Chefs). Ovaj strip je inače i doživeo animiranu adaptaciju Asteriks i velika bitka iz 1989. godine.

Pročitajte i ovo: Asteriks i Obeliks sreću Džulijana Asanža

Do sada je snimljeno deset animiranih i četiri igrana filma o Asteriksu. Postoji čak i televizijski film iz 1967. godine. U pitanju je film Dva Rimljanina u Galiji u kojoj su kombinovani igrani i animirani elementi. Bio je to crno-beli film koji je trajao sat vremena. Dugo je smatran izgubljenim sve dok se, 2012. godine nije pojavio DVD sa ovim filmom.


PROČITAJTE I OVO:  Automati sa kratkim pričama širom Francuske