“Art Exclusive“: Susret sa strip crtačem Banetom Kercem


U Kulturnom centru, u klubu „Tribina mladih“, u sredu, 17. februara u 19 časova počinje ciklus predstavljanja autora i njihovih dela „Art Exclusive“. Ljubitelji i poštovaoci primenjene umetnosti i dizajna, a posebno stripa i karikature, imaće priliku ove godine da se bliže upoznaju sa nekima od najcenjenijih autora iz ovih oblasti, koji većinom žive i stvaraju na našem podneblju, ali su svoje mesto našli na svetskim mapama stvaraoca u oblasti grafičkog dizajna, crteža, stripa, karikature, ilustracije…

9d2ccd5a77b3a6773f7ed81c70c076ef

Kulturni centar Novog Sada započinje ciklus pod nazivom “Art Exclusive“, koji je osmislio i pripremio poznati grafičar i dizajner Doru Bosiok. Donedavno profesor Grafičkog dizajna i Editorijal ilustracije, sa željom da javnosti približi rad sjajnih crtača koji, neretko, stvaraju “iz senke“, Doru Bosiok je prikupio opsežan materijal o svakome ponaosob, koji će nam predstaviti putem video-materijala ali i kroz razgovor sa samim autorima.

Ciklus će početi predstavljanjem Branislava Baneta Kerca, jednog od najpoznatijih strip crtača kod nas, ali i širom sveta. Njegov bogat stvaralački opus broji preko 4.000 ostvarenih strip tabli i ilustracija u edicijama širom sveta. Jedno vreme je crtao licencno izdanje ”Tarzana”, a njegov ”Cat Claw” je proglašen za najpopularniji strip magazina “Magnum“ i to ga je uvrstilo u red svetski poznatih autora sa ovih prostora.

Susreti sa autorima u okviru ciklusa „Art Exclusive“ održavaće se jedanput mesečno, a medijator će biti Doru Bosiok. Ulaz je slobodan, a sve informacije možete pronaći na sajtu Kulturnog centra.

BanetovaDjeca

Izvor: Moj Novi Sad


PROČITAJTE I OVO:  Održana tribina o delu Borislava Pekića u Velikoj Plani