Ako ste voleli porodicu Adams, zavolećete i neobične komšije Fredija i Flo


Izdavačka kuća Odiseja upravo je objavila knjigu Fred i Flo Marije Kling.

O knjizi: Fredi i Flo se sele – u kuću pored groblja. Fredi ubrzo shvata da su im prve komšije veeeoma čudne. Ali tata i Flo ne veruju da žive pod istim krovom sa vešticom, vukodlakom i vampirom. Čak ni kada mala veštica Popi uleti u kuću kroz prozor! Frediju je potreban dokaz, hitno, pre nego što vampir pokaže (prave) zube.

Neobični stanari broja 13 u Jiterbogerštrase ipak nisu čudovišta kakvim ih predstavljaju mitovi i bajke. Naprotiv. Svi su prestrašeni time što su se u njihovu zgradu uselili ljudi. Dosad su nekako uspevali da neometano žive krijući svoju pravu prirodu, ali sa ljudskom porodicom u zgradi to sigurno neće biti lako. Zato je na tajnom sastanku stanara odlučeno: pridošlice se moraju oterati, i to što pre!

Bez brige, ova priča se samo pravi da je strašna, baš kao i komšije Fredija i Flo.

Nagrada Sajma u Lajpcigu za najbolju dečju knjigu 2022. godine.

O autorki: Marija Kling je maštala da napiše knjigu za decu još otkako je prvi put pročitala knjigu Madiken Astrid Lindgren. Razmatrala je i karijeru u arheologiji, baletu i putovanju u svemir. Kada je prošle godine iskopala kosti dinosaurusa dok je plesala na Mesecu, konačno je mogla da se posveti pisanju. Fredi i Flo ne znaju za strah je njen prvi roman, a 2022. godine je dobio Nagradu sajma u Lajpcigu za najbolju dečju knjigu.