28. maja 2014. godine izdavačka kuća Laguna i knjižarski lanac Delfi pokrenuli su akciju „Pokloni knjigu za novi početak“ kako bi pomogli bibliotekama ugroženim poplavama.

Tom prilikom zamolili smo građane Srbije da daju svoj doprinos i poklone knjigu kako bismo obogatili fondove najugroženijih biblioteka u Srbiji. Broj ljudi koji se odazvao u ovoj akciji ostavlja bez daha.

Postavljene kutije u knjižarama Delfi i Laguninom klubu čitalaca u Resavskoj konstantno su bile pune i za godinu dana prikupili smo 10.000 knjiga koje su uručene nastradalim bibliotečkim fondovima na teritoriji Srbije.

Nakon prošlogodišnjih poplava svi smo bili veoma motivisani da uradimo sve što je u našoj moći da pomognemo. Izdavačka kuća Laguna, kao što je i obećala, skupljala je knjige sve dok oštećene biblioteke nisu u potpunosti opremljene.

Akciju koja nas je sve ujedinila završićemo velikom donacijom porodice Gec koja je odvojila 600 knjiga kako bi pomogla onima kojima je to najpotrebnije.

Poslednji kontigent doniranih knjiga u humanitarnoj akciji „Pokloni knjigu za novi početak“ biće uručen Osnovnoj školi „Posavski partizani“ u Obrenovcu.

Važno je da se održava tradicija ovakvih akcija kako bismo pomogli svima kojima je to potrebno i pokazali da o njima ima ko da brine.

Comments

comments

Related Posts